Bakan Karaismailoğlu açıkladı: 6G'yle Wİ-Fİ yerine, Li-Fi

Bakan Karaismailoğlu, haberleşme uydularının sağlayacağı iletişim ortamında 6G haberleşme teknolojilerinde Wi-Fi yerine, Li-Fi, yani yüksek enerjili LED'lerle görünür ışıkla haberleşme teknolojileri kullanılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen, 15. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Taha Yücel'in katılımıyla başladı.

Bakan Karaismailoğlu, Türksat 6A’nın entegrasyon ve testleri hızla devam ediyor. Bu uydumuzu, Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'te uzaya göndereceğiz" dedi.


Haberleşme uydularının sağlayacağı iletişim ortamında 6G haberleşme teknolojilerinde Wi-Fi yerine, Li-Fi, yani yüksek enerjili LED’lerle görünür ışıkla haberleşme teknolojileri kullanılacağının altını çizen Karaismailoğlu, üç boyutlu duyusal genişletilmiş gerçeklikle tanışıp, yüksek kaliteli mobil hologram ve dijital ikizlerle tanışılacağını ifade etti.