Bu Kentin Ona İhtiyacı var!

Gölge adam yazdı; Bu Kentin Ona İhtiyacı var!

Bu Kentin Ona İhtiyacı var!
 
11 şehrimizi sarsan deprem felaketinden sonra Valiler Kararnamesi yayınlandı, birçok elin valisi değişti. Şimdi yeni bir kararname daha yolda ve heyecanla bekleniyor.
Şanlıurfa’da bu heyecan daha da fazla. 
Katıldığım dost sohbetlerinde tüm temenniler  Valimizin kentimizde kalması yönünde.
Neden mi? 11 Mayıs 2022 tarihinde yayımlanan 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Şanlıurfa Valiliğine atanan Valimiz Sayın Salih Ayhan, göreve geldiği günden beri gönüllerde müstesna bir yer edindi.

Kamu düzenini sağlamaktan, yeni iş sahaları açılası, teknoloji odaklı projeler ve hepsinde önemlisi devletin sosyal yüzünü kentin her noktasında hissettiren çalışmalara imza atan Vali Salih Ayhan, atandığı ilk günden itibaren kentte gönüllerde silinmez bir yer edindi.

Tabi bu yer edinmek öyle kolay olmadı. Vali bey, gönüllerdeki yerini sonuna kadar hak etti. 

Devlet kurumlarında yarattığı sinerjinin yanı sıra Belediyelerle kurduğu olumlu diyalog ve işbirilği ile atanmışlar ve seçilmişler arasındaki uyuma da rol model olan Valimiz Salih Ayhan,her ortamda hangi yaştan olursa gözlerinden okunan insan sevgisi ile dikkatleri çekti.

Yüzyılın afeti deprem, ardından sel felaketleriyle gecesini gündüzüne katan,  oluşturulan koordinasyon merkezinde bir yandan devlet büyüklerini ağırlayan, diğer yandan sorun yaşanan bölgeleri bizzat tek tek ziyaret ederek, yaralara merhem olan Valimiz Salih Ayhan, art arda yaşanan krizlerin en az hasarla atlatılmasının mimarı oldu. 
 
Kentin sorunlarına neşter vuran Valimiz Salih Ayhan, özetle neler yaptı. 
 
Oluşturduğu “Ortak Akılla Yarınlara Şanlıurfa Çalıştayı” ve  “Halk Günleri”  ile katılımcı yönetim anlayışını hakim kıldı. Kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlar, meslek grubu toplantıları, mahalle, köy, hane ziyaretleri ile pazar yerlerindeki esnafa kadar kentin her noktasındaki bireylere birebir sohbetlerle ulaştı. 
 
 Uyuşturucu ile mücadeleden eğitime, sağlığa, tarıma, ekonomiye, turizme, kültür ve sanata kadar önceliğine aldığı tüm projeler konusunda ilgili bakanları ziyaret etmekle kalmayıp kente de davet edip yerinde tespiti sağlayan Vali Salih Ayhan'ın çabaları kente verilen hizmetleri adeta taçlandırdı.
 
Eğitimsiz toplumların içinde bulundukları durumun aşikar olduğu günümüzde, 20.8 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en geç nüfusuna sahip olan kentte, okuma seferberliği başlattı. “Önce Eğitim” diyerek, kentteki eğitim seviyesinin yükselmesi için okulların fiziki altyapı ihtiyaçlarını önceliğine alan Vali Ayhan, eğitimde fiziki altyapının güçlenmesi için 2,5 milyar TL’yi bulan yatırımın kente gelmesini sağladı. 
 
Hayata geçirdiği  “Urfa Okuyor” projesi kapsamında binlerce kitap, binlerce çocukla buluştu. 
 
“Geleceğimizi şekillendirecek olan gençlerimizdir’’ diyen Vali Ayhan, “Şanlıurfa’nın Evlatları Geleceğe Yetişiyor” projesi ile burs seferberliği başlattı. 
 
Uyuşturucu kullanma yaşının giderek düştüğü kentte çocuk ve gençlerin geleceklerini karartan tacirlerle amansız bir mücadele başlatan Vali Ayhan’ın “Kökünü kazıyana kadar devam” emri verdiği onlarca operasyon başarıyla sonuçlandı. 
 
 “En büyük zenginliğimiz birlik ve beraberliğimiz” diyerek, kentteki huzurun ve esenliğin öncülüğünü yapan Vali Salih Ayhan, halka güven verirken, yasa dışı yollara başvuranların korkulu rüyası oldu. 
 
Şanlıurfa’nın il sınırlarında eğitim ve öğretimini sürdüren, özellikle kırsal kesimde yaşayan dezavantajlı çocukların il genelindeki tarihi ve kültürel zenginliği sadece okul kitaplarında gördüklerini tespit eden Vali Ayhan, “Fırat’ın Çocukları Takımına Sahip Çıkıyor” projesini hayata geçirdi.
 
Bünyesinde UNESCO  Dünya Mirası barındıran Şanlıurfa’nın tarihi değerlerinin korunması ve ihtiyaç duyulan yerlerde gerekli restorasyonların yapılması konusundaki çabaları, kent turizmin gelecekteki konumuna dair umutları artırdı.
 
Pandemi döneminde önemi daha iyi anlaşılan tarımın sorunlarını da öncelikleri arasına aran Vali Salih Ayphan, “çiftçiler ve yetiştiricilerin gönlünde de yer edindi. Vali Ayhan, kentte toplam 562 projeye 451.50 milyon TL hibe desteği verilmesini sağladı.
 
Organize Sanayi Bölgesi ile Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımlara öncülük eden Valimiz Salih Ayhan,  Şanlıurfa’ya değer kattı.

Valimiz Salih Ayhan’ın Şanlıurfa’ya kattığı değerler saymakla bitmez. Hepsini yazmaya satırlar yetmez.
Özetle söylemek gerekirse( bu şehrin ona ihtiyacı var, onun da bu şehirde yapacak daha çok işi var.
 
Gölge Adam…