Zeynel Başkan Yaparsa, "En iyisini" yapar

Zeynel Başkan Yaparsa, 'En iyisini' yapar

Urfa nereden nereye?
 
Zeynel Başkan Yaparsa, “En iyisini” yapar
 
Buyurun bir hizmet şölenine daha!
 
Her zaman söylerim; mesleğiniz ne olursa olsun bir işi yapacaksanız ya en iyisini yapın, ya da hiç yapmayın.
Çevrenizde aynı mesleği icra edenlere bir bakın. Biri var devasa paralar kazanıyor, aynı mesleği icra eden bir başkası meteliğe kurşun sıkıyor. 
 Avukat, doktor, gazeteci, emlakçı hatta ayakkabı boyayıcısı……. Uzadıkça uzar liste. 
Bir Belediye Başkanı var “yapılamaz, olmaz, başaramaz” denilenleri başarıyor, bir başkası koltuğunda gün sayıyor.
Bunun nedenini sorgularsanız altından önce vizyon, sonra cesaret, heyecan ve memleket sevgisi çıkar. 
Bakın; kendi kedinize mini bir anket yapın. 
Çarşıda, pazarda, parkta dolaşırken kentin yabancısı olan insanlara sorun, deyin ki “2019 öncesi Urfa’ya geldiniz mi? Evet derse şimdiki Urfa ile farkını sorun. Size yüzde 99.9’u “çok değişmiş” diyecektir.
Gerçekten de öyle değil mi?
Urfa’da yaşayan herkes bunu göremeyebiliyor. Çevrelerinde gördükleri hizmetlerin her şehirde yapılan olağan işler olduğunu sanıyor.
Oysa dışardan gelen, çok kent görmüş insanlar aradaki farkı illaha ki görüyor.
Zaten bir kente verilen hizmetle ilgili kıyaslamada bulunacaksanız, alternatiflerini görmeniz gerekir. Aksi takdirde doğru bir kritik yapamazsınız.
Bu yüzden Şanlıurfa’ya gelenlerle mini anket yapmanızı tavsiye ediyorum ki nasıl bir kentte yaşadığınızın farkına varın. 
Edessa TV, Güneydoğu TV ve Kanal Urfa ortak canlı yayınına konuk olan Zeynel Başkanı dinlerken öylesine gururlandım ki…
“İyi ki Urfa’lıyım” dedim. 
Zeynel Başkan, sanattan turizme, rutin belediyecilik hizmetlerinden sosyal belediyecilik anlayışına kadar her projesinde başka kentlere rol model olmaya devam ediyor.
Birçok proje ya Türkiye’de ya da Urfa’da bir ilk. 
İlklerin ve enlerin mimarı Zeynel Başkan…
Bakın ‘’ 1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları’’ 1-2 Eylül tarihleri arasında Şanlıurfa Fuar Merkezinde kapılarını açacak.
Türk Hava Yolları Sponsorluğunda, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Malezya, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Rusya ve Almanya’dan Turizm ve Seyahat Yazarı ile kendi alanında uzman kabul edilen ve sosyal medya üzerinde istikrarlı takipçileri olan ve fikrine itibar edilen kişiler kentimize gelecek. 

Gerçekleşecek Kültür ve Turizm buluşmalarında Türk Hava Yolları,  TÜRSAB, TÜROB, TÜREB ve Türkiye genelindeki Belediyeler, Acenteler, Oteller olmak üzere 160 stant kurulacak. Soğuk baklavanın mimarı Diyarbakırlı Hacı Baba’nın markası altında tam tamına 2 ton baklava, çiğ köfte, peynirli helva, içli köfte, ara sıcak ve sarma ikram edilecek.
24 şehre ilişkin ikramlar da olacak.
Dünyanın en eski ve sağlıklı Şanlıurfa Mutfağı üzerine Dr. Ender Saraç, Ramazan Bingöl ve Ömür Akkor söyleşilerinin yanı sıra Workshop ve Gastronomi etkinlikleri düzenlenecek.
Festival havasında geçecek bu buluşmayı kaçırmayı derim.
 
Zeynel Başkan, göreve geldikten sonraki birçok anekdotlarına yer verdiği canlı yayında konuşurken bir konu dikkatimi çekti.
Geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketinde, göreve gelir gelmez yaptığı kamulaştırmalarla yüzlerce insanın hayatını kurtaran Zeynel Başkan, Arıtma Tesislerinde de aynı hassasiyeti göstermiş.
Zeynel Başkanı bazıları “cebinde akrep var” diye eleştirebilir ancak, o insan hayatı ve sağlığı söz konusu olduğunda olmazı olduran bir başkan.
Özel hayatında cömertliği ile tanınıyor ancak,  belediyenin parası söz konusu olduğunda kılı kırk yarıyor.
Canlı yayın programında, “Arıtma tesislerimizde güçlendirme çalışması yapmasaydık tesisler yıkılacaktı” dedi. 
Yeni göreve gelmiş olmasına ve borçlarının bulunmasına rağmen paraya kıyıp güçlendirmeyi yapan Zeynel Başkan kaç insanın hayatını kurtardı? dersiniz.
“İnsan hayatından, sağlığından tasarruf edilemez” diyen aynı Zeynel Başkan, daha önce yılda 70 - 80 milyona mal olan sinekle mücadele çalışmalarını, belediyeye mal etiği kendi araçları sayesinde 5 milyon civarına çekiyor.
Daha bunun gibi birçok tasarruf tedbirleri var. 
Bir yandan tasarruf ediyor ama diğer yandan hizmeti yağdırıyor.
İsterseniz kısaca hatırlayalım;
Kızılay Parkı, Kızılkoyun Projesi, Abide Projesi, Trambüs, Dijital Sinema, Buluntu Hoca Kavşağı, Kale Eteği düzenlemesi, Akçakale Yolu genişletme, Bilim Merkezi Projesi, Açıksu Caddesi yok genişletme, Turizm Yolu, Karacadağ Tesisleri, yeni araç filosu, Piazza Kavşağı, Hobi Bahçesi, Halk Ekmek, oto alım satımcılarının şehrin dışına taşınması, Bozova Bungalov Evleri,GES Projesi, 6 adet fabrika, Kadın Destek ve Gençlik Merkezleri, Sosyal Marketten ayda 10 bin kişiye yardım….
Daha da yazardım da sayfalar yetmiyor, nefesim de tükeniyor.
Tüm bunların devamında Zeynel Başkan  göğsünü gere gere "Urfa için çok şey yaptık" diyerek, haklı bir gurur yaşıyor. 
Bu gurur hepimzin çünkü onu biz seçtik. 
Eline, yüreğine sağlık Zeynel Başkan.
Bu şehir sana minnettar.
 
Kalın Sağlıcakla

Gölge Adam